Volkswagen up, Skoda Citigo - Instructieboekje (2011-2024): Juiste zithouding van de bijrijder

Met het oog op de veiligheid van de passagier en om het gevaar voor verwondingen bij een ongeval te verminderen, moeten de volgende aanwijzingen in acht worden genomen.

  • De bijrijdersstoel zo ver mogelijk naar achteren schuiven. De bijrijder moet een minimale afstand van 25 cm ten opzichte van het dashboard aanhouden, zodat de airbag bij een activering de grootst mogelijke veiligheid biedt.
  • De veiligheidsgordel juist omgespen
ATTENTIE
  • Een afstand tot het dashboard van ten minste 25 cm in acht nemen, anders kan het airbagsysteem u niet beschermen - levensgevaar!
  • De voeten altijd tijdens het rijden in de voetenruimte houden - leg uw voeten nooit op het dashboard, uit het raam of op de zittingen. Door een verkeerde zithouding stelt u zich bij remmen of een aanrijding bloot aan een verhoogd risico van lichamelijk letsel. Bij een activering van de airbag kunt u zich door een verkeerde zithouding dodelijk verwonden!

Juiste zithouding van de passagiers op de zitplaatsen achterin

Met het oog op de veiligheid van de passagiers op de zitplaatsen achterin en om het gevaar voor verwondingen bij een ongeval te verminderen, moeten de volgende aanwijzingen in acht worden genomen.

  • De hoofdsteun zodanig instellen, dat de bovenzijde van de hoofdsteun zoveel mogelijk in lijn ligt met het bovenste gedeelte van het hoofd.
  • De veiligheidsgordel juist omgespen

    READ NEXT:

     Inleiding voor het onderwerp

    Correct omgegespte veiligheidsgordels bieden een goede bescherming bij ongelukken. Ze verkleinen het risico op lichamelijk letsel aanzienlijk en vergroten de kans een zwaar ongeval te overleven. De gordels reduceren de bewegingsenergie aanzi

    SEE MORE:

     Inleiding voor het onderwerp

    De verwarming verwarmt en ventileert het interieur van de wagen. De airconditioning koelt en droogt het interieur. Het verwarmingsvermogen is afhankelijk van de koelvloeistoftemperatuur, het volledige verwarmingsvermogen wordt daarom pas bij b

     Inleiding voor het onderwerp

    ATTENTIE De motor nooit met extra dempingsmateriaal (bijvoorbeeld een deken) afdekken - brandgevaar!   ATTENTIE Bij werkzaamheden in de motorruimte de volgende instructies in acht nemen - gevaar voor verwondingen of brand.