Volkswagen up, Skoda Citigo - Instructieboekje (2011-2024): Juiste zithouding van de bijrijder

Met het oog op de veiligheid van de passagier en om het gevaar voor verwondingen bij een ongeval te verminderen, moeten de volgende aanwijzingen in acht worden genomen.

 • De bijrijdersstoel zo ver mogelijk naar achteren schuiven. De bijrijder moet een minimale afstand van 25 cm ten opzichte van het dashboard aanhouden, zodat de airbag bij een activering de grootst mogelijke veiligheid biedt.
 • De veiligheidsgordel juist omgespen
ATTENTIE
 • Een afstand tot het dashboard van ten minste 25 cm in acht nemen, anders kan het airbagsysteem u niet beschermen - levensgevaar!
 • De voeten altijd tijdens het rijden in de voetenruimte houden - leg uw voeten nooit op het dashboard, uit het raam of op de zittingen. Door een verkeerde zithouding stelt u zich bij remmen of een aanrijding bloot aan een verhoogd risico van lichamelijk letsel. Bij een activering van de airbag kunt u zich door een verkeerde zithouding dodelijk verwonden!

Juiste zithouding van de passagiers op de zitplaatsen achterin

Met het oog op de veiligheid van de passagiers op de zitplaatsen achterin en om het gevaar voor verwondingen bij een ongeval te verminderen, moeten de volgende aanwijzingen in acht worden genomen.

 • De hoofdsteun zodanig instellen, dat de bovenzijde van de hoofdsteun zoveel mogelijk in lijn ligt met het bovenste gedeelte van het hoofd.
 • De veiligheidsgordel juist omgespen

  READ NEXT:

   Inleiding voor het onderwerp

  Correct omgegespte veiligheidsgordels bieden een goede bescherming bij ongelukken. Ze verkleinen het risico op lichamelijk letsel aanzienlijk en vergroten de kans een zwaar ongeval te overleven. De gordels reduceren de bewegingsenergie aanzi

  SEE MORE:

   Inleiding voor het onderwerp

  ATTENTIE Niets op het dashboard leggen. Daarop neergelegde voorwerpen zouden tijdens het rijden kunnen verschuiven en uw aandacht van de verkeerssituatie afleiden - gevaar voor ongevallen! Verzeker u ervan dat tijdens het rijden ge

   Uw auto voorbereiden

  N.B.: Gebruik uitsluitend een 12V-voeding om uw auto te starten. N.B.: Ontkoppel de accu van de stilgevallen auto niet, omdat dit het elektrische systeem van de auto kan beschadigen. Parkeer het voertuig waarop u startkabels wilt