Compacte stadsauto: Inleiding voor het onderwerp

Correct omgegespte veiligheidsgordels bieden een goede bescherming bij ongelukken.

Ze verkleinen het risico op lichamelijk letsel aanzienlijk en vergroten de kans een zwaar ongeval te overleven.

De gordels reduceren de bewegingsenergie aanzienlijk. Verder voorkomen ze ongecontroleerde bewegingen die zwaar letsel tot gevolg kunnen hebben.

Bij het vervoeren van kinderen de volgende aanwijzingen in acht nemen , Veilig vervoer van kinderen.

ATTENTIE
 • Vóór elke rit de veiligheidsgordel correct omgespen! Dit geldt ook voor de overige passagiers - gevaar voor verwondingen!
 • De maximale beschermende werking van de veiligheidsgordels wordt alleen bij een correcte zithouding bereikt, Juiste en veilige zithouding.
 • De leuningen mogen niet te ver naar achteren staan, omdat anders de werking van de veiligheidsgordel teniet kan worden gedaan.

 

ATTENTIE Aanwijzingen voor het bedienen van de veiligheidsgordels
 • De gordel mag niet zijn vastgeklemd, zijn verdraaid of langs scherpe randen schuren.
 • Let erop dat de veiligheidsgordel bij het sluiten van het portier niet wordt ingeklemd.

 

ATTENTIE Aanwijzingen voor het juiste gebruik van de veiligheidsgordels
 • Met een veiligheidsgordel mogen nooit twee personen (ook geen kinderen) worden vastgegespt.
 • De slotgesp mag alleen in het bij de betreffende zitting behorende slotdeel worden gestoken. Het verkeerd omdoen van de veiligheidsgordel beinvloedt de beschermende werking hiervan en de kans op letsel neemt toe.

 

ATTENTIE (vervolg)
 • Veel lagen kleding en ook losse kleding (bijvoorbeeld een mantel over een colbert) belemmeren het correct aanliggen en de werking van de veiligheidsgordels.
 • Geen klemmen of andere voorwerpen voor het instellen van de veiligheidsgordels (bijvoorbeeld voor het inkorten van de veiligheidsgordels bij kleinere personen) gebruiken.
 • De veiligheidsgordels voor de zitplaatsen achterin kunnen alleen goed functioneren als de achterbankrugleuning correct is vergrendeld .

 

ATTENTIE Aanwijzingen voor het onderhoud van de veiligheidsgordels
 • De gordelband moet schoon worden gehouden. Een vervuilde veiligheidsgordel kan de werking van de veiligheidsgordel negatief beïnvloeden
 • De veiligheidsgordels mogen niet worden uitgebouwd en op geen enkele manier worden gewijzigd. Nooit proberen om de veiligheidsgordels zelf te repareren.
 • De staat van de veiligheidsgordels regelmatig controleren. Indien een beschadiging aan een van de onderdelen van het veiligheidsgordelsysteem (bv. de gordelband, de gordelverbindingen, de oprolautomaat, het gordelslot) wordt vastgesteld, moet de betreffende veiligheidsgordel direct door een specialist worden vervangen.
 • Veiligheidsgordels die tijdens een ongeval zijn belast door een specialist laten vervangen. Ook de verankeringen van de veiligheidsgordels controleren.

  READ NEXT:

   Juiste gordelverloop

  Afb. 6 Verloop van de gordelband van de schouder- en heupgordel / gordelverloop bij zwangere vrouwen Voor de optimale beschermende werking van de veiligheidsgordels is het gordelverloop van groot belang. Het schoudergordelgedeelte moet o

   Veiligheidsgordels omgespen en losmaken

  Afb. 7 Veiligheidsgordel omgespen / losmaken Vóór het omgespen De hoofdsteun correct instellen (geldt niet voor stoelen met geïntegreerde hoofdsteun). De stoel instellen (geldt voor de voorstoelen). Omgespen

   Gordeloprolautomaten en gordelspanners

  Gordeloprolautomaten Elke veiligheidsgordel is uitgerust met een gordeloprolautomaat. Bij langzaam trekken aan de veiligheidsgordel is de volledige bewegingsvrijheid van de gordel gegarandeerd. Als met een ruk aan de veiligheidsgordel wordt get

  SEE MORE:

   Inleiding voor het onderwerp

  In de houder kan een telefoon (of een vergelijkbaar apparaat) met de afmetingen 122x56 mm tot 164x83 mm dwars worden bevestigd. De maximaal toegestane belasting van de houder bedraagt 200 g. ATTENTIE Tijdens het rijden nooit bezig zijn me

   Tips voor rijden met ABS

  Het anti-blokkeerremsysteem voorkomt geen risico's die ontstaan wanneer: U te weinig afstand ten opzichte van voor u rijdend verkeer houdt. Uw auto last heeft van aquaplanning. U bochten te snel neemt. Het wegdek slecht is. N.B.: Als