Volkswagen up, Skoda Citigo - Instructieboekje (2011-2024): Juiste gordelverloop

Afb. 6 Verloop van de gordelband van de schouder- en heupgordel / gordelverloop bij zwangere vrouwen
Afb. 6 Verloop van de gordelband van de schouder- en heupgordel / gordelverloop bij zwangere vrouwen

Voor de optimale beschermende werking van de veiligheidsgordels is het gordelverloop van groot belang.

Het schoudergordelgedeelte moet ongeveer over het midden van de schouder (in geen geval langs de nek) lopen en goed tegen het bovenlichaam aanliggen " afb. 6 - A.

Het heupgordelgedeelte moet vóór het bekken worden gelegd, mag niet over de buik lopen en moet altijd strak tegen het lichaam aanliggen " afb. 6 - A.

Bij zwangere vrouwen moet het heupgordelgedeelte zo laag mogelijk tegen het bekken aanliggen, zodat er geen druk op de onderbuik wordt uitgeoefend " afb. 6 - B.

ATTENTIE
  • Altijd op het juiste verloop van de veiligheidsgordel letten. Een verkeerd gedragen veiligheidsgordel kan zelfs bij een lichte aanrijding tot letsel leiden.
  • Een te los gedragen veiligheidsgordel kan tot letsel leiden, omdat uw lichaam bij een ongeval door de bewegingsenergie verder naar voren komt en dan abrupt door de veiligheidsgordel wordt afgeremd.
  • De gordel nooit over vaste of breekbare voorwerpen leiden (bv. pennen, brillen, balpennen, sleutels). Deze voorwerpen kunnen tot verwondingen leiden.

    READ NEXT:

     Veiligheidsgordels omgespen en losmaken

    Afb. 7 Veiligheidsgordel omgespen / losmaken Vóór het omgespen De hoofdsteun correct instellen (geldt niet voor stoelen met geïntegreerde hoofdsteun). De stoel instellen (geldt voor de voorstoelen). Omgespen

     Gordeloprolautomaten en gordelspanners

    Gordeloprolautomaten Elke veiligheidsgordel is uitgerust met een gordeloprolautomaat. Bij langzaam trekken aan de veiligheidsgordel is de volledige bewegingsvrijheid van de gordel gegarandeerd. Als met een ruk aan de veiligheidsgordel wordt get

    SEE MORE:

     Automatische klimaatregeling

    Aanjagersnelheid: Regelt de hoeveelheid lucht die in de auto circuleert. Draai de knop voor de gewenste aanjagersnelheid. De instelling verschijnt op het display. MAX A/C: Druk op de toets voor maximale koeling. Door

     Mediahub

    Storingen verhelpen audio-installatie   Display audio-unit Rectificatie Controleer CD Algemeen storingsbericht voor storingen tijdens het afspelen van een cd, bijv. kan cd n