Compacte stadsauto: Juiste gordelverloop

Afb. 6 Verloop van de gordelband van de schouder- en heupgordel / gordelverloop bij zwangere vrouwen
Afb. 6 Verloop van de gordelband van de schouder- en heupgordel / gordelverloop bij zwangere vrouwen

Voor de optimale beschermende werking van de veiligheidsgordels is het gordelverloop van groot belang.

Het schoudergordelgedeelte moet ongeveer over het midden van de schouder (in geen geval langs de nek) lopen en goed tegen het bovenlichaam aanliggen " afb. 6 - A.

Het heupgordelgedeelte moet vóór het bekken worden gelegd, mag niet over de buik lopen en moet altijd strak tegen het lichaam aanliggen " afb. 6 - A.

Bij zwangere vrouwen moet het heupgordelgedeelte zo laag mogelijk tegen het bekken aanliggen, zodat er geen druk op de onderbuik wordt uitgeoefend " afb. 6 - B.

ATTENTIE
 • Altijd op het juiste verloop van de veiligheidsgordel letten. Een verkeerd gedragen veiligheidsgordel kan zelfs bij een lichte aanrijding tot letsel leiden.
 • Een te los gedragen veiligheidsgordel kan tot letsel leiden, omdat uw lichaam bij een ongeval door de bewegingsenergie verder naar voren komt en dan abrupt door de veiligheidsgordel wordt afgeremd.
 • De gordel nooit over vaste of breekbare voorwerpen leiden (bv. pennen, brillen, balpennen, sleutels). Deze voorwerpen kunnen tot verwondingen leiden.

  READ NEXT:

   Veiligheidsgordels omgespen en losmaken

  Afb. 7 Veiligheidsgordel omgespen / losmaken Vóór het omgespen De hoofdsteun correct instellen (geldt niet voor stoelen met geïntegreerde hoofdsteun). De stoel instellen (geldt voor de voorstoelen). Omgespen

   Gordeloprolautomaten en gordelspanners

  Gordeloprolautomaten Elke veiligheidsgordel is uitgerust met een gordeloprolautomaat. Bij langzaam trekken aan de veiligheidsgordel is de volledige bewegingsvrijheid van de gordel gegarandeerd. Als met een ruk aan de veiligheidsgordel wordt get

  SEE MORE:

   Opraken van de brandstof

  Wanneer de brandstoftank helemaal leeg raakt, kan dit schade aan de auto veroorzaken die niet onder de voertuiggarantie valt. Als de tank is leeggereden: Voeg minimaal 5L brandstof toe om de motor opnieuw te starten. Als de brandstoftank

   Bediening van het schuif-kanteldak activeren

  Als de bediening van het schuif-kanteldak niet werkt (bv. na het losmaken en aansluiten van de accukabels), dan moet de bediening worden geactiveerd. Het contact inschakelen en de schakelaar in stand zetten " afb. 38 . De schakelaar aan de