Compacte stadsauto: Juiste gordelverloop

Afb. 6 Verloop van de gordelband van de schouder- en heupgordel / gordelverloop bij zwangere vrouwen
Afb. 6 Verloop van de gordelband van de schouder- en heupgordel / gordelverloop bij zwangere vrouwen

Voor de optimale beschermende werking van de veiligheidsgordels is het gordelverloop van groot belang.

Het schoudergordelgedeelte moet ongeveer over het midden van de schouder (in geen geval langs de nek) lopen en goed tegen het bovenlichaam aanliggen " afb. 6 - A.

Het heupgordelgedeelte moet vóór het bekken worden gelegd, mag niet over de buik lopen en moet altijd strak tegen het lichaam aanliggen " afb. 6 - A.

Bij zwangere vrouwen moet het heupgordelgedeelte zo laag mogelijk tegen het bekken aanliggen, zodat er geen druk op de onderbuik wordt uitgeoefend " afb. 6 - B.

ATTENTIE
 • Altijd op het juiste verloop van de veiligheidsgordel letten. Een verkeerd gedragen veiligheidsgordel kan zelfs bij een lichte aanrijding tot letsel leiden.
 • Een te los gedragen veiligheidsgordel kan tot letsel leiden, omdat uw lichaam bij een ongeval door de bewegingsenergie verder naar voren komt en dan abrupt door de veiligheidsgordel wordt afgeremd.
 • De gordel nooit over vaste of breekbare voorwerpen leiden (bv. pennen, brillen, balpennen, sleutels). Deze voorwerpen kunnen tot verwondingen leiden.

  READ NEXT:

   Veiligheidsgordels omgespen en losmaken

  Afb. 7 Veiligheidsgordel omgespen / losmaken Vóór het omgespen De hoofdsteun correct instellen (geldt niet voor stoelen met geïntegreerde hoofdsteun). De stoel instellen (geldt voor de voorstoelen). Omgespen

   Gordeloprolautomaten en gordelspanners

  Gordeloprolautomaten Elke veiligheidsgordel is uitgerust met een gordeloprolautomaat. Bij langzaam trekken aan de veiligheidsgordel is de volledige bewegingsvrijheid van de gordel gegarandeerd. Als met een ruk aan de veiligheidsgordel wordt get

  SEE MORE:

   Zicht

  Inleiding voor het onderwerp ATTENTIE Aan de zonnekleppen mogen geen voorwerpen worden bevestigd, die het zicht beperken of bij plotseling remmen of een aanrijding de inzittenden in gevaar zouden kunnen brengen. Achterruitverwarming Afb

   Economisch rijden

  Het brandstofverbruik wordt beïnvloed door diverse factoren, zoals uw rijstijl, de rijomstandigheden en hoe uw auto is onderhouden. Let op het volgende om uw brandstofverbruik te verbeteren: Accelereer en rem af op een vloeiende, gematig