Volkswagen up, Skoda Citigo - Instructieboekje (2011-2024): Bandenspanning

Afb. 145 Plaats van de sticker / banden oppompen
Afb. 145 Plaats van de sticker / banden oppompen

De voorgeschreven bandenspanningswaarden staan op de sticker A " afb.145.

De sticker kan op de volgende plaatsen zitten.

  • B-stijl aan bestuurderszijde.
  • Binnenzijde van tankklep.

De bandenspanning moet altijd aan de belading worden aangepast.

  1. Bandenspanning voor koude banden
  2. Bandenspanning voor halve belading
  3. Bandenspanning voor verhoogd rijcomfort bij halve belading (kleine toename in brandstofverbruik en emissies)
  4. Bandenspanning voor volle belading
  5. Bandenspanningswaarde voor de vooras
  6. Bandenspanningswaarde voor de achteras

De voor de wagen vrijgegeven bandenmaten staan in de technische wagendocumentatie alsmede in de conformiteitsverklaring (het zogenoemde COC-document) vermeld.

Bandenspanning controleren De bandenspanning (inclusief die van het reservewiel) minstens eenmaal per maand en voor elke grote rit controleren.

De bandenspanning altijd controleren als de banden koud zijn. De verhoogde bandenspanning bij warme banden zo mogelijk niet verminderen.

Bij wagens met bandenspanningscontrole moeten bij elke bandenspanningswijziging de bandenspanningswaarden in het systeem worden opgeslagen.

ATTENTIE
  • Niet met een verkeerde bandenspanning rijden - gevaar voor ongevallen.
  • Bij zeer snel bandenspanningsverlies (bv. bij schade aan een band) moet worden geprobeerd om de wagen voorzichtig en zonder heftige stuurbewegingen en zonder krachtig remmen tot stilstand te brengen - gevaar voor ongevallen.

Let op De conformiteitsverklaring (het zogenoemde CVO-document) is verkrijgbaar bij een ŠKODA1) Partner.

1) Geldt alleen voor enkele landen en enkele modelvarianten.

    READ NEXT:

     Bandenslijtage en wielen verwisselen

    Afb. 146 Bandslijtagemerktekens / verwisselen van wielen De bandenslijtage neemt toe in de volgende situaties. Onjuiste bandenspanning. Rijstijl (bv. snel rijden door bochten, snel accelereren/remmen). Onjuiste balancering van de wielen

     Reservewiel

    Een volwaardig reservewiel is identiek aan de wielen die op de wagen zijn gemonteerd. En niet-volwaardig reservewiel is van een waarschuwingssticker voorzien die op de velg is aangebracht. Dit alleen gebruiken tot de dichtstbijzijnde speciali

     Gebruik bij winterse omstandigheden

    Allweather-banden- (of "winter")-banden Allweather- of "winter"-banden (aangeduid met M+S en een bergtop-/sneeuwvloksymbool ) verbeteren de rijeigenschappen van de wagen in winterse omstandigheden. Voor de beste rijeigensc

    SEE MORE:

     Gloeilampje van dim- en grootlicht vervangen - Variant 2

    Afb. 176 Gloeilampje van dim- en grootlicht vervangen De beschermkap D resp. E " afb. 173 verwijderen. De stekker met het gloeilampje in pijlrichting 1 draaien " afb. 176. De stekker met het gloeilampje in pijlrichting 2 eruit trekken.

     Achterklep openen/sluiten

    Afb. 34 Achterklep openen en sluiten Om de achterklep te openen, de knop A in pijlrichting 1 drukken " afb. 34. De klep in pijlrichting 2 oplichten. Om de achterklep te sluiten, in de handgreep B grijpen en in pijlrichting 3 trekk