Compacte stadsauto: Tanken

WAARSCHUWING

Tank de brandstoftank niet te vol. De druk in een overvolle tank kan lekkage veroorzaken en leiden tot het naar buiten spuiten van brandstof en brand.

Probeer het doploze brandstofsysteem niet open te wrikken of open te drukken met vreemde voorwerpen. Het brandstofsysteem en de afdichting kunnen beschadigd raken en u of anderen kunnen letsel oplopen.

Verwijder tijdens het tanken het vulpistool van de brandstofpomp niet uit de volledig geplaatste positie.

Schakel voordat u tankt altijd de motor uit en zorg ervoor dat vonken of open vuur uit de buurt van de vulklep van de brandstoftank worden gehouden. Rook nooit en gebruik geen mobiele telefoon tijdens het tanken. Brandstofdamp is onder bepaalde omstandigheden extreem gevaarlijk. Voorkom het inademen van brandstofdampen.

Wacht minstens 10 seconden vooraleer u het vulpistool eruit haalt, zodat alle achtergebleven brandstof in de brandstoftank kan stromen.

Stop met tanken nadat het vulpistool voor de tweede keer automatisch is afgeslagen. Als u deze procedure niet volgt, zal de expansieruimte in de brandstoftank worden gevuld, waardoor de brandstof zou kunnen overstromen.
N.B.: Uw auto beschikt niet over een brandstofvuldop.

N.B.: Doof alle rokende materialen en open vuur voordat u tankt.

Brandstofvulklep

Trek de hendel op de vloer aan de zijkant van de bestuurdersstoel omhoog om de tankklep te openen.

Brandstofvulklep

Brandstofvulklep

 1. Type 1: links - druk op de tankklep om de klep te openen.
 2. Type 1: rechts - druk op de tankklep om de klep te openen.
 3. Type 2: links - trek aan de tankklep om de klep te openen.
 4. Type 2: rechts - trek aan de tankklep om de klep te openen.

 

 1. Open de tankklep volledig totdat deze vastklikt.

Brandstofvulklep

N.B.: Na het plaatsen van het vulpistool van de brandstofpomp met de correcte afmeting wordt een veerbelaste blokkering geopend.

 1. Breng het vulpistool van de brandstofpomp in tot het eerste streepje op het vulpistool A.Laat het rusten op de afsluiting van de opening van de brandstofvulleiding.

Brandstofvulklep

 1. Houd de brandstofpomp tijdens het tanken in positie B.Als het vulpistool in positie A wordt gehouden, kan dit invloed hebben op de brandstofstroom en kan het vulpistool worden uitgeschakeld voordat de brandstoftank vol is.

Brandstofvulklep

 1. Bedien het spuitstuk van de brandstofpomp binnen de getoonde afstand.

Brandstofvulklep

 1. Wanneer u klaar bent met tanken, tilt u het vulpistool een beetje omhoog voordat u het langzaam verwijdert.
 1. Sluit de tankklep volledig.
N.B.: Probeer de motor niet te starten wanneer u de tank met de verkeerde soort brandstof hebt gevuld. Het gebruik van een verkeerd soort brandstof kan schade aan de auto veroorzaken die niet onder de voertuiggarantie valt. Laat uw auto onmiddellijk controleren.

  READ NEXT:

   Brandstofverbruik

  We leiden de cijfers over CO2-waarden en brandstofverbruik af van laboratoriumtests volgens Richtlijn (EG) 715/2007 of CR (EG) 692-20058 en aanvullingen daarop Deze gegevens zijn bedoeld voor het vergelijken van merken en modellen.Ze

   Versnellingsbak

  Handgeschakelde versnellingsbak Handgeschakelde transmissie met 5 versnellingen Koppeling gebruiken N.B.: Wanneer het koppelingspedaal niet volledig wordt ingetrapt, kan dit ervoor zorgen dat schakelen meer moeite kost, dat transm

   Remmen

  SEE MORE:

   Mediahub

  Storingen verhelpen audio-installatie   Display audio-unit Rectificatie Controleer CD Algemeen storingsbericht voor storingen tijdens het afspelen van een cd, bijv. kan cd n

   Crashsensoren en airbagcontrolelamp

  WAARSCHUWINGUitrusting aan de voorzijde van uw auto (inclusief motorkap, bumpersysteem, frame, carrosseriestructuur vooraan, trekhaken en motorkappennen) wijzigen of toevoegen kan de prestaties van het airbagsysteem, waardoor het