Volkswagen up, Skoda Citigo - Instructieboekje (2011-2024): Rijden door water

Afb. 127
Afb. 127 Maximaal toelaatbare waterhoogte bij rijden door water

Om beschadigingen aan de wagen bij het rijden door water (bijvoorbeeld overstroomde wegen) te voorkomen, op het volgende letten:

  • Vóór het rijden door water de diepte van het water vaststellen. Het waterpeil mag maximaal tot de onderrand van de dorpel reiken " afb. 127.
  • Ten hoogste stapvoets rijden, anders kan zich voor de wagen een boeggolf vormen, waardoor water in de wagensystemen (bv. in het luchtinlaatsysteem van de motor) kan komen.
  • Nooit in het water stil blijven staan, achteruitrijden of de motor afzetten.
VOORZICHTIG
  • Als er water in de wagensystemen (bv. in het luchtinlaatsysteem van de motor) komt, kan er ernstige schade aan de wagen ontstaan!
  • Tegenliggers zorgen voor golven, die de toelaatbare waterhoogte voor uw wagen kunnen overschrijden.
  • Niet door zout water rijden, het zout kan corrosie veroorzaken. Een wagen die met zout water in contact is geweest grondig met zoet water afspoelen.

    READ NEXT:

     Algemene aanwijzingen

    Inleiding voor het onderwerp ATTENTIE De hulpsystemen dienen alleen als ondersteuning en ontslaan de bestuurder niet van de verantwoording voor het bedienen van de wagen. De verhoogde veiligheid en inzittendenbescherming door de

     Rem- en stabiliteitssystemen

    Inleiding voor het onderwerp De rem- en stabiliteitssystemen worden elke keer als het contact wordt ingeschakeld automatisch geactiveerd, voor zover er niets anders staat vermeld. De storingsindicatie staat in het hoofdstuk, Controlelampjes.

    SEE MORE:

     Inleiding voor het onderwerp

    De slijtage van de remmen is afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en de rijstijl. Onder verzwaarde omstandigheden (bv. stadsverkeer, sportieve rijstijl) moet de toestand van de remmen ook tussen de onderhoudsbeurten door worden gecontroleer

     Remvloeistof controleren

    WAARSCHUWINGGebruik geen andere vloeistof dan de aanbevolen remvloeistof, aangezien dit de efficiëntie van het remsysteem kan beperken. Het gebruik van de verkeerde vloeistof kan ertoe leiden dat u de controle over uw auto v