Volkswagen up, Skoda Citigo - Instructieboekje (2011-2024): Algemene aanwijzingen

Inleiding voor het onderwerp

ATTENTIE
  • De hulpsystemen dienen alleen als ondersteuning en ontslaan de bestuurder niet van de verantwoording voor het bedienen van de wagen.
  • De verhoogde veiligheid en inzittendenbescherming door de hulpsystemen mag geen aanleiding zijn tot het nemen van grotere risico's - gevaar voor ongevallen!
  • De snelheid en rijstijl aanpassen aan het actuele weer, het wegdek, het zicht en de verkeersomstandigheden.
  • De hulpsystemen zijn onderhevig aan natuurkundige en door het systeem vastgelegde grenzen. Om deze reden kan de bestuurder enkele reacties van het systeem in bepaalde situaties als ongewenst of vertraagd waarnemen.

    Daarom dient men steeds alert te zijn om zelf te kunnen ingrijpen!

  • De hulpsystemen alleen zodanig activeren, deactiveren en instellen dat u uw wagen in elke verkeerssituatie volledig onder controle hebt - gevaar voor ongevallen!

    READ NEXT:

     Rem- en stabiliteitssystemen

    Inleiding voor het onderwerp De rem- en stabiliteitssystemen worden elke keer als het contact wordt ingeschakeld automatisch geactiveerd, voor zover er niets anders staat vermeld. De storingsindicatie staat in het hoofdstuk, Controlelampjes.

     Inleiding voor het onderwerp

    De parkeerhulp (hierna systeem) attendeert door middel van akoestische signalen en de weergave op het display van de radio Swing tijdens het manoeuvreren op obstakels in de buurt van de wagen. ATTENTIE De algemene aanwijzingen m.b.t. het g

    SEE MORE:

     Hoofdmenu

    Afb. 99 Hoofdmenu: Swing/Blues Voor de weergave van het hoofdmenu de toets indrukken. Hoofdmenu " afb. 99 Actueel gekozen frequentiebereik en nummer van de voorkeuzetoets waaronder de actueel afgespeelde zender is opgeslagen De gekoz

     Systeembeschrijving

    Afb. 8 Inbouwplaatsen van de airbags Inbouwplaatsen van de airbags " afb. 8 Voorairbags Zij-airbags voor Head-thorax Voorairbags - Bij het contact met de volledig opgeblazen airbag wordt de voorwaartse beweging van de bestuurder en de