Volkswagen up, Skoda Citigo - Instructieboekje (2011-2024): Laadvermogen

Uit het verschil tussen het maximaal toegestaan gewicht en het rijklaar gewicht is het mogelijk bij benadering het laadvermogen te bepalen.

Het laadvermogen bestaat uit de volgende gewichten:

  • Het gewicht van de passagiers.
  • Het gewicht van alle bagagestukken en andere voorwerpen.
  • Het gewicht van de dakbelading inclusief het gewicht van het dakdragersysteem.
  • Het gewicht van de uitrustingen die niet tot het rijklaar gewicht behoren.

Meting van brandstofverbruik en CO2-emissies volgens ECEvoorschriften en EU-richtlijnen

De waarden voor het brandstofverbruik en de CO2-emissies waren ten tijde van de redactiesluiting niet beschikbaar.

De waarden van het brandstofverbruik en de CO2-emissies staan op de ŠKODA-websites of in de technische en verkoopdocumentatie.

De meting van de cyclus voor het stadsverkeer begint met een koude start van de motor. Vervolgens wordt een stadsrit gesimuleerd.

Bij de cyclus voor buitenwegen wordt het alledaagse gebruik gesimuleerd door de wagen in alle versnellingen meermaals te accelereren en af te remmen. De rijsnelheid varieert daarbij tussen 0 en 120 km/h.

De berekening van het gemiddelde brandstofverbruik gebeurt met een wegingsfactor van ongeveer 37% voor de stadscyclus en 63% voor de buitenwegcyclus.

Let op

  • De op de ŠKODA-websites of in de technische en verkoopdocumentatie vermelde emissie- en brandstofverbruikswaarden zijn vastgesteld volgens de regels en voorwaarden, die door juridische voorschriften of technische voorschriften voor het vaststellen van technische en verkoopgegevens van voertuigen zijn vastgelegd.
  • Afhankelijk van de omvang van de uitvoeringen, de rijstijl, de verkeerssituaties, de weersomstandigheden en de toestand van de wagen kunnen bij het gebruik van de wagen in de praktijk verbruikswaarden ontstaan, die van de op de ŠKODA-websites of in de technische en verkoopdocumentatie vermelde brandstofverbruikswaarden afwijken.

    READ NEXT:

     Afmetingen

    Afb. 184 Wagenafmetingen De wagenafmetingen in de technische wagendocumentatie hebben altijd voorrang boven de informatie in dit instructieboekje. De hierna vermelde afmetingen gelden voor het basismodel zonder speciale uitvoeringen. W

     Wagenspecifieke gegevens afhankelijk van het motortype

    Inleiding voor het onderwerp De aangegeven waarden zijn vastgesteld aan de hand van regels en onder omstandigheden die door wettelijke of technische voorschriften voor de bepaling van bedrijfsgegevens en technische gegevens van motorvoertuigen

    SEE MORE:

     Autokrik

    WAARSCHUWINGGebruik alleen de krik die bij uw auto werd geleverd wanneer u een wiel vervangt in een noodsituatie. Controleer dat de krik niet beschadigd of vervormd is en dat de schroefdraad gesmeerd en schoon is.Plaats niets tussen de

     Inleiding voor het onderwerp

    De ruitenwissers en ruitensproeierinstallatie werken alleen bij ingeschakeld contact. ATTENTIE Bij lage temperaturen de ruitensproeierinstallatie niet gebruiken zonder eerst de voorruit te verwarmen. De ruitensproeiervloeistof zou kunnen v