Compacte stadsauto: Inleiding voor het onderwerp

Bij het vervoeren van zware voorwerpen veranderen de rijeigenschappen door de verplaatsing van het zwaartepunt. De snelheid en rijstijl daarom daarop afstemmen.

Bij het vervoeren van lading de volgende aanwijzingen in acht nemen

 • De lading in de bagageruimte gelijkmatig verdelen en met geschikte spanbanden aan de bevestigingsogen vastzetten of bagagenetten gebruiken, zodat de lading niet kan verschuiven.
 • Zware voorwerpen in de bagageruimte zo ver mogelijk naar voren leggen.
 • De bandenspanning moet aan de belading worden aangepast.

Bij een aanrijding of een ongeval kunnen ook kleine en lichte voorwerpen zoveel kinetische energie genereren dat zij zwaar lichamelijk letsel kunnen veroorzaken.

De grootte van de kinetische energie is afhankelijk van de rijsnelheid en van het gewicht van het voorwerp.

Bagageruimteverlichting Het lampje wordt in- resp. uitgeschakeld als de achterklep wordt geopend resp. gesloten.

Als de achterklep geopend en het contact uitgeschakeld is, gaat het lampje automatisch na 10 minuten uit.

ATTENTIE
 • De maximale toegestane belasting van de betreffende bevestigingselementen, netten, haken enz. nooit overschrijden. Zwaardere voorwerpen zouden onvoldoende beveiligd zijn - gevaar voor verwondingen!
 • Niet vastgezette of onjuist bevestigde lading kan bij een plotselinge manoeuvre of een ongeval door de wagen worden geslingerd - gevaar voor verwondingen!
 • Een losse lading kan een activerende airbag raken en de inzittenden verwonden - levensgevaar!
 • Bij het vervoeren van lading die vastgezet is in de vergrote bagageruimte, die ontstaat door het naar voren klappen van rugleuning, moet beslist worden gelet op het waarborgen van de veiligheid van de persoon die op de resterende zitplaats achterin zit.

 

VOORZICHTIG
 • De maximale toegestane belasting van de betreffende bevestigingselementen, netten, haken enz. nooit overschrijden - deze kunnen beschadigd raken.
 • Let erop dat de verwarmingsdraden van de achterruitverwarming niet worden beschadigd door voorwerpen die er tegenaan schuren.
 • In de netten in de bagageruimte geen scherpe voorwerpen opbergen - gevaar voor beschadiging van de netten.

  READ NEXT:

   Bevestigingselementen

  Afb. 80 Bevestigingselementen De bevestigingselementen zitten aan beide zijden van de bagageruimte. Overzicht van de bevestigingselementen " afb. 80 Bevestigingselementen alleen voor de bevestiging van bagagenetten Haak voor het ophangen v

   Bagagenetten

  Afb. 81 Bevestigingsvoorbeelden voor netten / detail van de bevestiging achterin de bagageruimte Afb. 82 Detail van de bevestiging achter de achterbank Bevestigingsvoorbeelden voor netten " afb. 81 en " afb. 82 Dwarstassen Detail van

   Bagageruimteafdekking

  Afb. 83 Bagageruimteafdekking verwijderen Als de ophangkoorden A " afb. 83 aan de achterklep zijn bevestigd, wordt bij het openen van de achterklep de bagageruimteafdekking (hierna afdekking) mee opgetild. Omhoogklappen en vergrendelen De

  SEE MORE:

   Aanwijzingen voor het afslepen

  Afb. 158 Gevlochten sleepkabel / gedraaide sleepkabel Voor het afslepen met behulp van een sleepkabel alleen een gevlochten kunstvezelkabel " afb. 158 - A gebruiken " . De sleepkabel resp. de sleepstang aan het sleepoog voor bevestigen. V

   Mechanische ruitbediening

  Afb. 35 Ruitbediening: Links / rechts Om de ruit te openen de ruitslinger in pijlrichting A draaien " afb. 35. Om de ruit te sluiten de ruitslinger in pijlrichting B draaien. Elektrische ruitbediening Afb. 36 Schakelaars voor de ruitb