Volkswagen up, Skoda Citigo - Instructieboekje (2011-2024): Inleiding voor het onderwerp

Bij het vervoeren van zware voorwerpen veranderen de rijeigenschappen door de verplaatsing van het zwaartepunt. De snelheid en rijstijl daarom daarop afstemmen.

Bij het vervoeren van lading de volgende aanwijzingen in acht nemen

  • De lading in de bagageruimte gelijkmatig verdelen en met geschikte spanbanden aan de bevestigingsogen vastzetten of bagagenetten gebruiken, zodat de lading niet kan verschuiven.
  • Zware voorwerpen in de bagageruimte zo ver mogelijk naar voren leggen.
  • De bandenspanning moet aan de belading worden aangepast.

Bij een aanrijding of een ongeval kunnen ook kleine en lichte voorwerpen zoveel kinetische energie genereren dat zij zwaar lichamelijk letsel kunnen veroorzaken.

De grootte van de kinetische energie is afhankelijk van de rijsnelheid en van het gewicht van het voorwerp.

Bagageruimteverlichting Het lampje wordt in- resp. uitgeschakeld als de achterklep wordt geopend resp. gesloten.

Als de achterklep geopend en het contact uitgeschakeld is, gaat het lampje automatisch na 10 minuten uit.

ATTENTIE
  • De maximale toegestane belasting van de betreffende bevestigingselementen, netten, haken enz. nooit overschrijden. Zwaardere voorwerpen zouden onvoldoende beveiligd zijn - gevaar voor verwondingen!
  • Niet vastgezette of onjuist bevestigde lading kan bij een plotselinge manoeuvre of een ongeval door de wagen worden geslingerd - gevaar voor verwondingen!
  • Een losse lading kan een activerende airbag raken en de inzittenden verwonden - levensgevaar!
  • Bij het vervoeren van lading die vastgezet is in de vergrote bagageruimte, die ontstaat door het naar voren klappen van rugleuning, moet beslist worden gelet op het waarborgen van de veiligheid van de persoon die op de resterende zitplaats achterin zit.

 

VOORZICHTIG
  • De maximale toegestane belasting van de betreffende bevestigingselementen, netten, haken enz. nooit overschrijden - deze kunnen beschadigd raken.
  • Let erop dat de verwarmingsdraden van de achterruitverwarming niet worden beschadigd door voorwerpen die er tegenaan schuren.
  • In de netten in de bagageruimte geen scherpe voorwerpen opbergen - gevaar voor beschadiging van de netten.

    READ NEXT:

     Bevestigingselementen

    Afb. 80 Bevestigingselementen De bevestigingselementen zitten aan beide zijden van de bagageruimte. Overzicht van de bevestigingselementen " afb. 80 Bevestigingselementen alleen voor de bevestiging van bagagenetten Haak voor het ophangen v

     Bagagenetten

    Afb. 81 Bevestigingsvoorbeelden voor netten / detail van de bevestiging achterin de bagageruimte Afb. 82 Detail van de bevestiging achter de achterbank Bevestigingsvoorbeelden voor netten " afb. 81 en " afb. 82 Dwarstassen Detail van

     Bagageruimteafdekking

    Afb. 83 Bagageruimteafdekking verwijderen Als de ophangkoorden A " afb. 83 aan de achterklep zijn bevestigd, wordt bij het openen van de achterklep de bagageruimteafdekking (hierna afdekking) mee opgetild. Omhoogklappen en vergrendelen De

    SEE MORE:

     Koplamphoogte afstellen

    Druk om de knop omhoog te brengen. Draai de knop naar de gewenste instelling. Druk de knop weer naar binnen. U kunt de hoogte van de koplamplichtbundels aanpassen aan de belading van de wagen.Aanbevolen schakelaarposities kop

     Trekken van een aanhanger

    WAARSCHUWINGRijd niet harder dan 100 km/u (62 mph). De bandenspanningen achter moeten worden verhoogd met ,2bar boven de specificatie. Overschrijd de maximumdruk op de zijkant van de band niet. Dit kan ernstige verwondingen veroorzak