Compacte stadsauto: Afspeelvolgorde MP3- en WMA-bestanden

Ford Ka+ / Ford Ka+ - Instructieboekje (2018-2024) / Audiosysteem / CD-speler / Afspeelvolgorde MP3- en WMA-bestanden

De volgorde waarin de mappen en bestanden worden afgespeeld, is als weergegeven.

N.B.: Het systeem slaat elke map zonder MP3- of WMA-bestand over.

Om een gewenste afspeelvolgorde op te geven voor de map- of bestandsnaam, voert u de volgorde op nummer (bijvoorbeeld 01 of 02) in en neemt u de inhoud op een schijf op. De volgorde verschilt afhankelijk van de software die voor het schrijven werd gebruikt.

Afspeelvolgorde MP3- en WMA-bestanden

ID3 tag versie 2

Het volgende treedt op wanneer een MP3- of WMA-bestand met een tag wordt afgespeeld:
 • Wanneer een deel van een tag (aan het begin van het nummer) wordt overgeslagen, wordt geen geluid weergegeven. De tijd voor het overslaan is afhankelijk van de capaciteit van de tag. Voorbeeld: Bij 64 kbytes, is het ongeveer 2 seconden (met RealJukebox).
 • Wanneer een deel van de tag wordt overgeslagen, is de weergegeven verstreken tijd niet nauwkeurig. Voor MP3-bestanden met een andere bitsnelheid dan 128 kbps wordt de tijd niet nauwkeurig weergegeven tijdens het afspelen.
 • Wanneer een MP3-bestand wordt gecreëerd met MP3-conversiesoftware (zoals RealJukebox - een gedeponeerd handelsmerk van RealNetworks Inc.), dan wordt de tag automatisch gegenereerd.
MP3 of WMA navigatie

U kunt MP3-nummers op verschillende manieren op de cd opnemen. U kunt ze in de basisdirectory zetten, zoals op een conventionele audio-cd, of in mappen met categorieën, zoals album, artiest of genre.

De normale afspeelvolgorde bij CD's met meerdere mappen is:
 • Eerst de nummers in de root-map (bovenliggend niveau) afspelen.
 • Dan de nummers in de map(pen) binnen de root-map afspelen.
 • Vervolgens verder met de tweede map, etc.
Om naar een nummer te gaan:
 1. Druk op de omhoog of omlaag toets om in de nummerlijst te komen.
 2. Navigeer door de mapstructuur met de pijltoetsen om een andere map of ander nummer (bestand) te kiezen.
 3. Druk op OK om een gemarkeerd nummer te selecteren.
Opties weergave MP3 en WMA

Wanneer een MP3- of WMA-schijf wordt afgespeeld, kan bepaalde informatie worden weergegeven die in elk nummer is gecodeerd. Dergelijke informatie omvat meestal:

 • De naam van het bestand.
 • De naam van de map.
 • ID3-informatie, wat het album of de naam van de artiest kan zijn.
De eenheid geeft normaal de naam van het bestand dat wordt afgespeeld weer. Om andere informatie te selecteren, drukt u meermaals op INFO tot het gewenste item op het display verschijnt.

N.B.: Als de gekozen ID3-informatie niet beschikbaar is, verschijnt NO MP3 of WMA TAG op het display.

Opties weergave CD tekst

Wanneer een audioschijf met cd-tekst wordt afgespeeld, kan beperkte informatie worden weergegeven die in elk nummer is gecodeerd. Dergelijke informatie omvat meestal:

 • De naam van de CD.
 • De naam van de artiest.
 • De naam van het nummer.
N.B.: U kunt deze weergaveopties op dezelfde manier als de MP3-weergaven selecteren. Als er geen gecodeerde informatie is, verschijnt NO DISC NAME of NO TRACK NAME op het display.

CD afspelen beëindigen

Druk op RADIO om terug te keren naar de radio-ontvangst op alle eenheden.

N.B.: De cd wordt niet uitgeworpen. De schijf wordt gepauzeerd op het moment dat de radio-ontvangst terugkeerde.

Druk opnieuw op CD om de cd verder af te spelen.

  READ NEXT:

   Audio-ingangsaansluiting

  WAARSCHUWINGAfleiding tijdens het rijden kan leiden tot verlies van de controle over de auto, ongelukken en letsel. We adviseren zeer voorzichtig te werk te gaan bij het gebruik van apparatuur of functies die uw aandacht van de w

   USB-poort

  Via de USB-poort kunt u apparaten opladen (indien ondersteund). Plaats een compatibel extern apparaat of geheugenstick om audio vanaf dit apparaat of de geheugenstick af te spelen. Zie Middenconsole.

   Mediahub

  Storingen verhelpen audio-installatie   Display audio-unit Rectificatie Controleer CD Algemeen storingsbericht voor storingen tijdens het afspelen van een cd, bijv. kan cd n

  SEE MORE:

   Gebruik van sneeuwkettingen

  WAARSCHUWINGOverschrijd 50km/h niet. Rijd niet met sneeuwkettingen op een sneeuwvrij wegdek.Breng uitsluitend sneeuwkettingen op de gespecificeerde banden aan. Zie Bandenspanning. Wanneer uw wagen is uitgerust met wieldeksels, verwi

   Bandenslijtage en wielen verwisselen

  Afb. 146 Bandslijtagemerktekens / verwisselen van wielen De bandenslijtage neemt toe in de volgende situaties. Onjuiste bandenspanning. Rijstijl (bv. snel rijden door bochten, snel accelereren/remmen). Onjuiste balancering van de wielen