Volkswagen up, Skoda Citigo - Instructieboekje (2011-2024): Laden

De accu alleen opladen, als het contact en alle verbruikers uitgeschakeld zijn.

De aanwijzingen van de fabrikant van de acculader in acht nemen.

Opladen

  • Bij wagens met start-stopsysteem of interieurvoorverwarming de -klem van de acculader op de -pool van de accu en de -klem van de acculader op het massapunt van de motor aansluiten .
  • Bij wagens zonder start-stopsysteem of interieurvoorverwarming de klemmen van de acculader op de bijbehorende accupolen ( op , op ) aansluiten.
  • De stekker van de acculader in het stopcontact steken en het apparaat inschakelen.
  • Na het laden: Eerst de acculader uitschakelen en de stekker uit het stopcontact trekken.
  • De klemmen van de acculader losmaken van de accu.

Voor het volledig laden van de accu moet een laadstroom van een tiende van de accucapaciteit (of lager) worden ingesteld.

ATTENTIE
  • Bij het opladen van de accu komt waterstof vrij - explosiegevaar. Een explosie kan ook worden veroorzaakt door een vonk die ontstaat bij het loskoppelen van de accu of het lostrekken van een stekker.
  • Het zogenaamde "snelladen" van de accu is gevaarlijk. Hiervoor is een speciale acculader en vakkennis nodig. Daarom het "snelladen" door een specialist laten uitvoeren.

    READ NEXT:

     Losmaken, aansluiten en vervangen

    De nieuwe accu moet dezelfde capaciteit, spanning, stroomsterkte en dezelfde afmetingen als de oorspronkelijke accu hebben. Wij adviseren de accu door een specialist te laten vervangen. Om de accukabels los te maken, het contact uitschakelen

     Wielen

    SEE MORE:

     Voorstoelen instellen

    Afb. 52 Bedieningselementen van linkervoorstoel Stoel in lengterichting instellen (na het loslaten van de bedieningshendel moet de vergrendeling hoorbaar vergrendelen) Zittinghoogte instellen Kanteling van de stoelleuning instellen (b

     Zender zoeken en frequentie selecteren

    Zender zoeken Geldt voor Swing: In het hoofdmenu Radio de functietoets of indrukken. Geldt voor Blues: In het hoofdmenu Radio de toets of op het apparaat indrukken. Afhankelijk van de instellingen van het menupunt Pijlto