Compacte stadsauto: Laden

De accu alleen opladen, als het contact en alle verbruikers uitgeschakeld zijn.

De aanwijzingen van de fabrikant van de acculader in acht nemen.

Opladen

 • Bij wagens met start-stopsysteem of interieurvoorverwarming de -klem van de acculader op de -pool van de accu en de -klem van de acculader op het massapunt van de motor aansluiten .
 • Bij wagens zonder start-stopsysteem of interieurvoorverwarming de klemmen van de acculader op de bijbehorende accupolen ( op , op ) aansluiten.
 • De stekker van de acculader in het stopcontact steken en het apparaat inschakelen.
 • Na het laden: Eerst de acculader uitschakelen en de stekker uit het stopcontact trekken.
 • De klemmen van de acculader losmaken van de accu.

Voor het volledig laden van de accu moet een laadstroom van een tiende van de accucapaciteit (of lager) worden ingesteld.

ATTENTIE
 • Bij het opladen van de accu komt waterstof vrij - explosiegevaar. Een explosie kan ook worden veroorzaakt door een vonk die ontstaat bij het loskoppelen van de accu of het lostrekken van een stekker.
 • Het zogenaamde "snelladen" van de accu is gevaarlijk. Hiervoor is een speciale acculader en vakkennis nodig. Daarom het "snelladen" door een specialist laten uitvoeren.

  READ NEXT:

   Losmaken, aansluiten en vervangen

  De nieuwe accu moet dezelfde capaciteit, spanning, stroomsterkte en dezelfde afmetingen als de oorspronkelijke accu hebben. Wij adviseren de accu door een specialist te laten vervangen. Om de accukabels los te maken, het contact uitschakelen

   Wielen

  SEE MORE:

   Voorstoelen instellen

  Afb. 52 Bedieningselementen van linkervoorstoel Stoel in lengterichting instellen (na het loslaten van de bedieningshendel moet de vergrendeling hoorbaar vergrendelen) Zittinghoogte instellen Kanteling van de stoelleuning instellen (b

   Handmatige portiervergrendeling

  De handmatige portierregeling bevindt zich op de handgreep aan de binnenkant van het bestuurdersportier. Trek om te openen. Ontgrendelt alle portieren. Druk om alle portieren te vergrendelen. Achterportier ontgre