Compacte stadsauto: Inklapbare bijrijdersstoelleuning

Afb. 53
Afb. 53 Bijrijdersstoelleuning neerklappen

De bijrijdersstoelleuning kan (afhankelijk van de wagenuitrusting) naar voren in een horizontale stand worden geklapt.

 • Om de leuning naar voren te klappen, in pijlrichting 1 aan de hendel trekken en de stoelleuning in pijlrichting 2 naar voren klappen " afb. 53. De vergrendeling moet hoorbaar vastklikken.
 • De stoel tot de aanslag naar voren schuiven.
 • Om de leuning terug te klappen, in pijlrichting 1 aan de hendel trekken en de stoelleuning tegen de pijlrichting in 2 terugklappen. De vergrendeling moet hoorbaar vastklikken.
 • De stoel tot de aanslag naar achteren schuiven (afhankelijk van de uitrusting kan de stoel in dezelfde stand terug komen als vóór het naar voren schuiven).
ATTENTIE
 • Indien de rugleuning naar voren is geklapt, mag alleen de zitplaats achter de bestuurdersstoel worden gebruikt om personen te vervoeren.
 • Als op de neergeklapte rugleuning voorwerpen worden vervoerd, de bijrijdersvoorairbag buiten werking stellen.
 • De stoelleuning niet verstellen tijdens het rijden - gevaar voor verwondingen en ongevallen!
 • Bij het verstellen van de rugleuning mogen zich geen ledematen tussen de zitting en de rugleuning bevinden - gevaar voor verwondingen!
 • Op de neergeklapte rugleuning nooit de volgende voorwerpen vervoeren.
 • Voorwerpen die het zicht voor de bestuurder kunnen beperken.
 • Voorwerpen die de bediening van de wagen door de bestuurder onmogelijk kunnen maken (bv. als ze onder de pedalen of in de buurt van de bestuurder terecht kunnen komen).
 • Voorwerpen die (bv. bij sterk accelereren, verandering van richting of remmen) letsel aan de inzittenden van de wagen kunnen toebrengen.

  READ NEXT:

   Rugleuningen van zitplaatsen achterin

  Afb. 54 Rugleuning naar voren klappen / gordel naar de zijbekleding toe trekken Neerklappen De ontgrendelingsgreep A in pijlrichting 1 drukken en de rugleuning in pijlrichting 2 kantelen " afb. 54. De hoofdsteunen volledig omlaagsch

   Hoofdsteunen

  Hoogte instellen Afb. 55 Hoogte van de hoofdsteun achterin instellen De hoogte-instelling is alleen bij de hoofdsteunen achterin mogelijk. De hoofdsteun vastpakken en naar boven in pijlrichting 1 schuiven " afb.55. Om de hoofdsteun naar b

   Voorstoelverwarming

  Afb. 57 Toetsen voor verwarming van de voorstoelen De rugleuningen en zittingen van de voorstoelen kunnen elektrisch worden verwarmd. Toetsen voor de stoelverwarming " afb. 57 Stoelverwarming links Stoelverwarming rechts Om de verwarming

  SEE MORE:

   Snelheidswaarschuwing

  Het systeem biedt de mogelijkheid om een snelheidslimiet in te stellen, bij overschrijding waarvan een akoestisch waarschuwingssignaal klinkt en een waarschuwingsmelding (MAXI DOT-display) resp. het symbool (segmentdisplay) verschijnt. Snelh

   Juiste zithouding van de bestuurder

  Afb. 4 Juiste zithouding van de bestuurder / juist vasthouden van het stuurwiel Met het oog op uw eigen veiligheid en om het gevaar voor verwondingen bij een ongeval te verminderen, moeten de volgende aanwijzingen in acht worden genomen.