Volkswagen up, Skoda Citigo - Instructieboekje (2011-2024): Indicatie-overzicht

Overzicht van rijgegevensweergave (afhankelijk van wagenuitrusting).

Klok - de actuele tijd wordt weergegeven.

Buitentemperatuur - als de buitentemperatuur beneden +4 ºC daalt, verschijnen de temperatuurweergave en het sneeuwvloksymbool (weergave van een lage temperatuur), dat eerst enkele seconden knippert en vervolgens samen met de temperatuurweergave blijft staan.

Rijtijd - rijtijd sinds het wissen van het geheugen.

Momenteel brandstofverbruik - bij stilstaande of langzaam rijdende wagen wordt het brandstofverbruik in l/h getoond (bij modellen voor enkele landen verschijnt --,- km/l). Bij G-TEC-wagens wordt het momentele verbruik van de actueel gebruikte brandstof weergegeven (bij stilstaande of langzaam rijdende wagen wordt bij het rijden op aardgas het brandstofverbruik in kg/h weergegeven).

Gemiddeld brandstofverbruik - wordt sinds de laatste keer wissen van het geheugen doorlopend berekend. Na het wissen van het geheugen wordt gedurende de eerste 300 m van de rit geen waarde weergegeven. Bij G-TEC-wagens wordt het gemiddelde verbruik van de op dat moment gebruikte brandstof weergegeven.

Aardgaskwaliteit - de aardgaskwaliteit wordt in een percentage van 70% tot 100% weergegeven. Hoe hoger de waarde, hoe geringer het aardgasverbruik.

Actieradius - afstand in km, die met de aanwezige tankinhoud en bij dezelfde rijstijl kan worden afgelegd. Als er zuiniger wordt gereden, kan de weergave toenemen. Bij G-TEC-wagens worden de volgende gegevens getoond - Actieradius op aardgas / actieradius op benzine.

Afgelegde afstand - afgelegde afstand sinds het wissen van het geheugen.

Totaal afgelegde afstand - kilometerteller.

Gemiddelde snelheid - wordt sinds het wissen van het geheugen doorlopend berekend. Na het wissen van het geheugen wordt gedurende de eerste 300 m van de rit geen waarde weergegeven.

Actuele rijsnelheid - digitale snelheidsweergave.

Koelvloeistoftemperatuur - als de temperatuur tussen 70 en 120 ºC ligt, is de bedrijfstemperatuur bereikt. Als de temperatuur lager dan 70 ºC is, moeten hoge motortoerentallen en zware motorbelasting worden vermeden. Als de temperatuur hoger dan 120 ºC is, gaat in het instrumentenpaneel het controlelampje branden.

Olietemperatuur - als de olietemperatuur lager is dan 50 ºC of als in het systeem voor het controleren van de olietemperatuur een storing aanwezig is, verschijnen de symbolen .

Waarschuwing bij snelheidsoverschrijding - het instellen van een snelheidslimiet is mogelijk.

ATTENTIE Ook bij buitentemperaturen van rond +4 ºC kan gladheid optreden! Ga er daarom niet alleen op basis van de buitentemperatuurmeter van uit dat het op de weg niet glad is.

  READ NEXT:

   Snelheidswaarschuwing

  Het systeem biedt de mogelijkheid om een snelheidslimiet in te stellen, bij overschrijding waarvan een akoestisch waarschuwingssignaal klinkt en een waarschuwingsmelding (MAXI DOT-display) resp. het symbool (segmentdisplay) verschijnt. Snelh

   Geheugen

  Afb. 27 Geheugenweergave: MAXI DOT-display / segmentdisplay Het systeem slaat gegevens op in de beide hierna beschreven geheugens, die in stand A op het display worden weergegeven. " afb. 27. "1" - Ritgeheugen In het geheugen word

  SEE MORE:

   Algemene bediening

  Spraakgestuurde commando's: Functies binnen het systeem op basis van Windows Automotive kunnen worden uitgevoerd met enkel spraakcommando's. Via spraakcommando's tijdens het rijden kunt u het systeem bedienen zonder uw handen van het s

   Remvloeistof

  Afb. 143 Remvloeistofreservoir De remvloeistof onder de volgende omstandigheden controleren. De wagen staat op een horizontale ondergrond. De motor is afgezet. Remvloeistofpeil controleren - het remvloeistofpeil moet tussen de markerin