Volkswagen up, Skoda Citigo - Instructieboekje (2011-2024): Gebruik van kinderzitjes op de bijrijdersstoel

Geldt niet voor Taiwan

Afb. 12 Stickers met waarschuwingsaanwijzingen
Afb. 12 Stickers met waarschuwingsaanwijzingen

Nooit een naar achteren gericht kinderzitje op een stoel gebruiken die door een zich hiervoor bevindende parate airbag wordt beveiligd. Het kind kan hierdoor zwaar tot dodelijk letsel oplopen.

Daarop attenderen ook de stickers die zich op de volgende plaatsen bevinden.

  • Op de zonneklep aan bijrijderszijde " afb. 12 - A.
  • Op de B-stijl aan bijrijderszijde " afb. 12 - B.

Bij gebruik van een kinderzitje op de bijrijdersstoel, moeten de volgende aanwijzingen worden opgevolgd.

  • Bij gebruik van een naar achteren gericht kinderzitje op de bijrijdersstoel, moet de bijrijdersvoorairbag beslist buiten werking worden gesteld.
  • De bijrijdersstoelleuning zo mogelijk verticaal zetten, zodat tussen bijrijdersstoel en leuning van het kinderzitje een stabiel contact bestaat.
  • De bijrijdersstoel zo mogelijk naar achteren verschuiven, zodat geen contact bestaat tussen de bijrijdersstoel en het daarachter aangebrachte kinderzitje.
  • De in hoogte verstelbare bijrijdersstoel zo ver mogelijk omhoog zetten.
  • Bij kinderzitjes van de groepen 2 en 3 dient erop te worden gelet dat de doorvoerplaat aan de hoofdsteun van het kinderzitje zich voor of op gelijke hoogte bevindt met de doorvoerplaat op de B-stijl aan bijrijderszijde.
ATTENTIE
  • Bij ingeschakelde bijrijdersvoorairbag op de bijrijdersstoel nooit een naar achteren gericht kinderzitje gebruiken. Dit kinderzitje bevindt zich in het gebied waar de bijrijdersvoorairbag naar buiten komt. De airbag kan bij activering het kind zwaar of zelfs levensgevaarlijk verwonden.
  • -Zodra het naar achteren gerichte kinderzitje op de bijrijdersstoel niet meer wordt gebruikt, moet de bijrijdersvoorairbag weer in paraatheid worden gebracht.

    READ NEXT:

     Gebruik van het kinderzitje op de bijrijdersstoel

    Geldt voor Taiwan Afb. 13 Stickers met waarschuwingsaanwijzingen Geen zuigelingen, kleuters en kinderen op de bijrijdersstoel vervoeren. Daarop attendeert ook de sticker die zich op de bijrijderszonneklep bevindt " afb. 13. Veilig vervoer

     Bevestigingsogen van het ISOFIX-systeem

    Afb. 15 Bevestigingsogen van het ISOFIX - systeem is een systeem voor een snelle en veilige bevestiging van kinderzitjes. Tussen de rugleuning en zitting van de zitplaatsen achterin zitten twee bevestigingsogen voor de bevestiging van e

    SEE MORE:

     Inleiding voor het onderwerp

    In geval van twijfel adviseren wij om het vervangen van een gloeilampje door een specialist te laten uitvoeren of anderszins professionele hulp in te roepen. Vóór het vervangen van gloeilampjes het contact en de verlichting uits

     Inleiding voor het onderwerp

    Bij het gebruik van accessoires en bij het uitvoeren van aanpassingen, reparaties of technische wijzigingen aan uw wagen moeten de aanwijzingen en richtlijnen van ŠKODA AUTO in acht worden genomen. De richtlijnen en aanwijzingen worden na