Ford Ka+ - Instructieboekje (2018-2024): Displayopties

Als u deze functie inschakelt, verschijnt er een bevestigingsbericht op het display.

Als u deze functie uitschakelt, verschijnt er een dialoogvenster op het display, waarin u een gesproken herinnering kunt instellen.

Uit met een gesproken herinnering zorgt voor een herinnering in de display en een gesproken herinnering wanneer uw gsm wordt aangesloten en het contact wordt ingeschakeld.

Uit zonder een gesproken herinnering zorgt alleen voor een herinnering in de display wanneer uw gsm wordt aangesloten.

Voor een correcte werking van Emergency Assistance:
 • Het systeem moet van spanning worden voorzien en correct werken ten tijde van de aanrijding en gedurende de activering en het gebruik van de functie.
 • U moet de functie inschakelen voor een botsing.
 • Er moet een gsm op het systeem aangesloten zijn.
 • In bepaalde landen kan het nodig zijn om een geldige en geregistreerde SIM-kaart met belkrediet te hebben om een noodoproep te plaatsen en uit te voeren.
 • Een aangesloten gsm moet ten tijde van het ongeval een oproep kunnen verrichten.
 • De netwerkdekking, batterijlading en signaalsterkte van de aangesloten gsm moeten voldoende zijn.
 • Uw auto moet over accuspanning beschikken.
N.B.: Deze functie werkt alleen in landen of regio's waar SYNC Emergency Assistance de lokale hulpdiensten kan bellen. Ga naar uw lokale Ford website voor meer informatie.

In het geval van een aanrijding

N.B.: Niet bij elke botsing wordt de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld (waardoor Emergency Assistance kan worden ingeschakeld). Als de Emergency Assistance echter geactiveerd wordt, probeert het systeem contact op te nemen met de noodhulpdiensten. Als een verbonden gsm beschadigd wordt of de verbinding met het systeem wordt verbroken, zoekt het en probeert het verbinding te maken met een beschikbare reeds gekoppelde gsm. Het systeem probeert een noodoproep uit te voeren.

Vóór de oproep:

 • Als u de oproep niet annuleert en SYNC erin slaagt een oproep te maken, wordt een introductiebericht afgespeeld voor de medewerker van de noodhulpdienst. Na dit bericht is er handenvrije communicatie tussen de inzittenden van de auto en de medewerker.
 • Het systeem zorgt voor een kort tijdvenster (ca. 10 seconden) waarin de oproep geannuleerd kan worden. Als u de oproep niet annuleert, probeert het systeem een noodoproep uit te voeren.
 • Het systeem speelt een bericht af, zodat u weet wanneer het een noodoproep probeert te maken. U kunt de oproep annuleren door de betreffende functieknop te selecteren of door op de knop voor het beëindigen van de oproep op het stuurwiel te drukken.
Tijdens een oproep:
 • Emergency Assistance maakt gebruik van informatie van de gps van de auto of het gsm-netwerk (indien beschikbaar) om de meest geschikte taal te selecteren. Het waarschuwt ook de medewerker van de noodhulpdienst dat er een botsing is geweest en geeft het introductiebericht. Dit bericht kan ook de GPS-coördinaten van uw auto omvatten.
 • De taal die het systeem gebruikt voor interactie met de inzittenden van de auto kan verschillen van de taal die gebruikt wordt om informatie aan de telefonist(e) van de noodhulpdienst door te geven.
 • Na het introductiebericht wordt de spraaklijn geopend, zodat u handenvrij kunt praten met de medewerker van de noodhulpdienst.
 • Wanneer de lijn geopend wordt, dient u erop voorbereid te zijn om informatie over uw naam, telefoonnummer en locatie te verstrekken.
N.B.: Terwijl het systeem informatie geeft aan de medewerker van de noodhulpdienst, speelt het systeem een bericht af, zodat u weet dat er belangrijke informatie wordt verzonden. Daarna wordt u gemeld wanneer de lijn geopend is om de handenvrije communicatie te starten.

N.B.: Tijdens een Emergency Assistance-oproep verschijnt een noodprioriteitscherm met de gps-coördinaten van de auto indien beschikbaar.

N.B.: Het is mogelijk dat de informatie over de gps-locatie niet beschikbaar is op het moment van de botsing; in dit geval zal Emergency Assistance toch proberen een noodoproep uit te voeren.

N.B.: Het is mogelijk dat de noodhulpdiensten de gps-coördinaten niet ontvangen; in dit geval is handenvrije communicatie met een medewerker van de noodhulpdienst beschikbaar.

N.B.: De medewerker van de noodhulpdienst kan, onafhankelijk van SYNC Emergency Assistance, ook informatie van het gsm-netwerk, zoals het telefoonnummer, de locatie van de gsm en de gsm-maatschappij, ontvangen.

Emergency Assistance werkt mogelijk niet als:

 • Uw gsm of hardware voor Emergency Assistance beschadigd is tijdens de botsing.
 • De accu van de auto of het systeem geen spanning heeft.
 • Uw gsm uit de auto werd geworpen tijdens de botsing.
 • Uw gsm niet over een geldige en geregistreerde SIM-kaart en beltegoed beschikt.
 • U zich een land of regio bevindt waar de SYNC Emergency Assistance de oproep niet kan uitvoeren. Ga naar uw lokale Ford website voor meer informatie.
Belangrijke informatie over de functie Emergency Assistance

Noodhulpoproep verricht momenteel geen oproepen naar noodhulpdiensten in de volgende landen: Albanië, Wit-Rusland, Bosnië-Herzegovina, Macedonië, Nederland, Oekraïne, Moldavië en Rusland.

Ga naar uw lokale Ford website voor de meest recente informatie.

Privacy notice Emergency Assistance

Wanneer u Emergency Assistance inschakelt, kan aan de noodhulpdiensten worden meegedeeld dat uw auto betrokken is geweest bij een botsing met activering van een airbag of uitschakeling van de brandstofpomp. Deze functie kan mogelijk informatie over uw locatie of andere informatie over uw voertuig of de aanrijding aan de telefonist(e) doorgeven, zodat de juiste noodhulpdiensten ingeschakeld kunnen worden.

Als u deze informatie niet wilt meedelen, schakelt u de functie niet in.

  READ NEXT:

   SYNC AppLink

  Via het systeem is spraakbediening en handmatige bediening mogelijk voor apps op smartphones die geschikt zijn voor SYNC AppLink. Wanneer een app werkt via AppLink, kunt u de belangrijkste functies van de app bedienen via spraakcommand

   SYNC Mobiele apps inschakelen

  Om het systeem te gebruiken moet u ermee instemmen om informatie voor toestemming en updates van apps te sturen en te ontvangen, via het gegevensplan dat is gekoppeld aan het verbonden apparaat.Via het verbonden apparaat worden er g

   SYNC gebruiken met Media Player

  U kunt toegang krijgen tot en muziek afspelen vanaf de mediaspeler via het luidsprekersysteem van de auto met behulp van het mediamenu van het systeem of met spraakgestuurde commando's. U kunt uw muziek ook sorteren en afspelen op spec

  SEE MORE:

   Zoemer waarschuwingslamp en controlelamp veiligheidsgordel

  Deze lamp gaat branden als de veiligheidsgordel bestuurder of passagier niet is vastgemaakt wanneer het contact wordt ingeschakeld. Werkprincipes  Als... Dan... De veiligheidsgord

   Remvloeistof controleren

  WAARSCHUWINGGebruik geen andere vloeistof dan de aanbevolen remvloeistof, aangezien dit de efficiëntie van het remsysteem kan beperken. Het gebruik van de verkeerde vloeistof kan ertoe leiden dat u de controle over uw auto v