Compacte stadsauto: SYNC Mobiele apps inschakelen

Om het systeem te gebruiken moet u ermee instemmen om informatie voor toestemming en updates van apps te sturen en te ontvangen, via het gegevensplan dat is gekoppeld aan het verbonden apparaat.

Via het verbonden apparaat worden er gegevens naar Ford in de Verenigde Staten gestuurd. De gegevens zijn gecodeerd en bevatten uw VIN, SYNC-modulenummer, anonieme gebruiksstatistieken en informatie om bugs op te lossen. Updates kunnen automatisch worden uitgevoerd.

N.B.: U moet mobiele apps inschakelen voor elk verbonden apparaat wanneer u voor het eerst een mobiele app selecteert via het systeem.

N.B.: De standaardtarieven voor dataverkeer zijn van toepassing. Ford is niet verantwoordelijk voor eventuele extra kosten die uw serviceprovider aanrekent wanneer uw auto gegevens stuurt of ontvangt via het verbonden apparaat. Dit omvat eventuele extra kosten wanneer u rijdt in gebieden met roaming buiten een eigen netwerk.

Status van apps

U kunt de huidige status van een app zien in het menu met instellingen. Er zijn drie mogelijke statussen:

Mededeling Omschrijving en actie
Update nodig Het systeem heeft een nieuwe app gedetecteerd waarvoor toestemming of een algemene update van de toestemming is vereist.
Up-to-date Er is geen update vereist.
Updaten... Het systeem probeert een update te ontvangen.

Opties in het menu instellingen:

Mededeling Omschrijving en actie
Upd. aanvragen Als er een update nodig is en u de update handmatig wilt vragen, bijvoorbeeld wanneer u zich op een Wi-Fi hotspot bevindt.
Upd. uitschak. Selecteer deze optie om automatische updates uit te schakelen.

Toestemmingen voor apps

Toestemmingen worden onderverdeeld in groepen. U kunt deze groepen met toestemmingen individueel toekennen. Via het menu met instellingen kunt u de status van een groep toestemmingen op elk moment wijzigen wanneer u niet aan het rijden bent.

Wanneer u een app start via SYNC, kan het systeem vragen om bepaalde toestemmingen te verlenen, bijvoorbeeld:

 • Toestaan dat uw auto informatie over de auto naar de app stuurt, inclusief, maar niet beperkt tot: brandstofpeil, brandstofverbruik, motortoerental, accuspanning, kilometerteller, VIN, buitentemperatuur, versnellingspositie, bandenspanning, omgevingstemperatuur, datum en tijd.
 • Toestaan dat uw auto informatie over de rijeigenschappen biedt, inclusief, maar niet beperkt tot: MyKey, status veiligheidsgordels, motortoerentallen, remgebeurtenissen, rempedaalschakelaar, acceleratie, gaspedaalpositie, koppelingspedaalschakelaar, lengte rit, tijd rit, kostprijs rit, percentage motor op tijd en percentage tijd tegen snelheid.
 • Toestaan dat uw auto informatie over de locatie geeft, inclusief: gps en snelheid.
 • Toestaan dat de app pushmeldingen stuurt via het voertuigdisplay en spraakberichten wanneer de app wordt uitgevoerd op de achtergrond.
N.B.: U hoeft alleen toestemming te geven wanneer u een app voor het eerst gebruikt met SYNC.

N.B.: Wij zijn niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele schade of verlies van privacy met betrekking tot het gebruik van een app, of de verspreiding van eventuele gegevens over de auto waarvoor u ons de toestemming geeft deze naar een app te sturen.

  READ NEXT:

   SYNC gebruiken met Media Player

  U kunt toegang krijgen tot en muziek afspelen vanaf de mediaspeler via het luidsprekersysteem van de auto met behulp van het mediamenu van het systeem of met spraakgestuurde commando's. U kunt uw muziek ook sorteren en afspelen op spec

   De mediaspeler aansluiten op de USB-poort

  N.B.: Als uw mediaspeler een aan/uit-schakelaar heeft, moet u het apparaat aanzetten. Verbinden met behulp van spraakcommando's Sluit het apparaat op de USB-poort van de auto aan. Druk op de spraaktoets en zeg desgevraagd:

   Spraakcommando's voor media

  Druk op de spraaktoets en zeg desgevraagd:  Spraakcommando Actie en omschrijving (USB [stick] | iPod | MP3 [player]) U kunt nu muziek afspelen door een van de betreffende spraakcomm

  SEE MORE:

   Klankinstellingen

  De toets indrukken. ■ Volume - Volume-instelling Maximaal inschakelvolume - Instelling van het maximale volume na het inschakelen van het apparaat Berichten - Volume-instelling voor verkeersmeldingen (TP) Aanpassing aan snel

   SD-kaart

  Afb. 107 SD-kaart erin schuiven De SD-kaart in pijlrichting (met de afgesneden hoek naar boven gericht) in de sleuf schuiven, tot deze "vergrendelt" " afb. 107. Geldt voor Swing: Voor het verwijderen de toets Bron veilig