Compacte stadsauto: Handmatige portiervergrendeling

De handmatige portierregeling bevindt zich op de handgreep aan de binnenkant van het bestuurdersportier.

Handmatige portiervergrendeling

 1. Trek om te openen.
 2. Ontgrendelt alle portieren.
 3. Druk om alle portieren te vergrendelen.

Achterportier ontgrendelen en openen

Trek aan de binnenhandgreep van het portier om een achterportier te ontgrendelen en te openen.

Afstandsbediening

U kunt de afstandsbediening op elk moment gebruiken.De ontgrendelknop van de bagageruimte werkt alleen bij een rijsnelheid van minder dan 5km/h

Portieren ontgrendelen

Missing Image Druk op de toets om alle portieren te ontgrendelen.

De richtingaanwijzers gaan knipperen.

Portieren vergrendelen

Missing Image Druk op de toets om alle portieren te vergrendelen. De richtingaanwijzers knipperen als alle portieren, de bagageruimte en de motorkap zijn gesloten.

De bagageruimte openen

Missing Image Druk binnen drie seconden tweemaal op de toets om de bagageruimte te openen.

Zorg dat u de bagageruimte sluit en vergrendelt voordat u met uw auto gaat rijden. Een bagageruimte die niet vergrendeld is, kan ervoor zorgen dat voorwerpen uit de bagageruimte vallen of dat uw zicht wordt belemmerd.

Automatisch opnieuw vergrendelen

Als u op de ontgrendeltoets op de afstandsbediening drukt en niet binnen 45 seconden een portier opent, wordt uw auto vergrendeld en wordt het alarm ingeschakeld.

Verlichte ingang

De interieurverlichting en bepaalde buitenverlichting gaat branden wanneer u de portieren ontgrendelt met de afstandsbediening.

Het systeem voor verlichte ingang schakelt de verlichting uit:
 • Het contact staat aan.
 • als u op de vergrendelknop van de afstandsbediening drukt.
 • na 25 seconden verlichting.
De verlichting wordt niet uitgeschakeld als:
 • u ze inschakelt via de bediening voor de verlichting.
 • er een portier is geopend.
Verlichte uitgang

De interieurverlichting gaat branden (gedurende 25 seconden of totdat de ontsteking wordt uit- en ingeschakeld) wanneer u de ontsteking uitschakelt terwijl alle portieren gesloten zijn. Als er een portier wordt geopend, gaat bepaalde buitenverlichting gedurende 25 seconden na de laatste portierstatuswijziging branden. Na deze periode gaan zowel de interieur- als de buitenverlichting uit.

De verlichting wordt uitgeschakeld als alle portieren dicht blijven en:
 • er 25 seconden zijn verstreken.
 • als u op de vergrendelknop van de afstandsbediening drukt.
Accuspaarfunctie

Indien u de instapverlichting, interieurverlichting of koplampen ingeschakeld laat, schakelt de accuspaarfunctie ze uit 10 minuten nadat u het contact hebt uitgezet.

  READ NEXT:

   Bagageruimte

  Type 1 Type 2 Druk op de ontgrendelknop bij de verlichtingsbedieningsschakelaar, gebruik de afstandsbediening of, indien aanwezig, druk op de knop op de achterklep om de bagageruimte te ontgrendelen.

   Handmatig bediende achterklep

  WAARSCHUWINGHet is zeer gevaarlijk om in of buiten de bagageruimte van uw auto mee te rijden. Bij een aanrijding is het risico op ernstig letsel of overlijden groter voor personen die in of buiten de bagageruimte meerijden. Laat nieman

  SEE MORE:

   Akoestische waarschuwingssignalen en -indicaties

  Portier open Klinkt als de auto sneller rijdt dan een vooraf ingestelde limiet en een van de portieren open staat.Koplampen ingeschakeld Klinkt wanneer u de sleutel in het contact op uit zet en het bestuurdersportier opent en de kop

   Veiligheidsmaatregelen

  WAARSCHUWING Tank de brandstoftank niet te vol. De druk in een overvolle tank kan lekkage veroorzaken en leiden tot het naar buiten spuiten van brandstof en brand.Autobrandstof kan bij misbruik of incorrecte gebruik leiden tot ernstig