Compacte stadsauto: Gebruik maken van snelheidsregeling

Ford Ka+ / Ford Ka+ - Instructieboekje (2018-2024) / Snelheidsregeling / Gebruik maken van snelheidsregeling

WAARSCHUWING

Schakel de snelheidsregeling niet in op bochtige wegen, onder drukke verkeersomstandigheden en op gladde wegen. Dit zou tot controleverlies over de auto en fataal of dodelijk letsel kunnen leiden.

Wanneer u een heuvel afrijdt, kan de voertuigsnelheid hoger worden dan de ingestelde snelheid. Het systeem bedient de remmen niet, maar er wordt een waarschuwing weergegeven. Als u deze waarschuwing negeert, kan dat ernstig letsel of de dood tot gevolg hebben.

Gebruik maken van snelheidsregeling

U bedient de snelheidsregeling via het stuurwiel.

N.B.: De snelheidsregeling wordt uitgeschakeld indien uw rijsnelheid meer dan 16km/h onder uw ingestelde snelheid afneemt terwijl u een helling beklimt.

Cruise-control in- en uitschakelen

Druk op de toets om de snelheidsregeling op stand-by te zetten. Het informatiedisplay vraagt u, een snelheid in te stellen. Druk nogmaals op de knop om het systeem uit te schakelen.

Rijsnelheid instellen

 1. Rij met de gewenste snelheid.
 2. Druk kort op SET+.
 3. Neem uw voet van het gaspedaal.
Missing Image Het controlelampje in het instrumentenpaneel gaat branden.

Ingestelde snelheid veranderen

 • Druk op de SET+ of SET- toets en laat deze los. Als u km/h als eenheid voor de snelheid op het informatiedisplay kiest, verandert de ingestelde snelheid telkens met 1 km/h. Als u mph als eenheid voor de snelheid op het informatiedisplay kiest, verandert de ingestelde snelheid telkens met 1 mph.
 • Druk het gaspedaal of het rempedaal in tot de gewenste snelheid is bereikt. Druk op de SET+ toets en laat deze los.
 • Druk op de SET+ of SET- toets en houd deze ingedrukt. Laat de toets los zodra u de gewenste snelheid hebt bereikt.
Ingestelde snelheid annuleren

Druk op de CAN toets en laat deze los, of druk het rempedaal in. Het controlelampje in het instrumentenpaneel brandt niet meer. De ingestelde snelheid wordt niet gewist.

N.B.: Bij auto's met handgeschakelde transmissie kunt u de ingestelde snelheid ook annuleren door het koppelingspedaal in te trappen.

Ingestelde snelheid hervatten

Druk op de RES toets en laat deze los. Het controlelampje in het instrumentenpaneel gaat branden.

  READ NEXT:

   Snelheidsbegrenzer

  Werkprincipe WAARSCHUWINGWanneer u een heuvel afrijdt, kan de voertuigsnelheid hoger worden dan de ingestelde snelheid. Het systeem bedient de remmen niet, maar er wordt een waarschuwing weergegeven. Als u deze waarschuwing negeert

   Snelheidsbegrenzer - Auto's met: Snelheidsregeling

  Werkprincipe WAARSCHUWINGWanneer u een heuvel afrijdt, kan de voertuigsnelheid hoger worden dan de ingestelde snelheid. Het systeem bedient de remmen niet, maar er wordt een waarschuwing weergegeven. Als u deze waarschuwing negeert

  SEE MORE:

   Stand van het stuurwiel instellen

  Afb. 5 Stuurwielstand instellen Het stuurwiel kan in hoogte worden ingesteld. De borghendel onder het stuurwiel in pijlrichting 1 zwenken " afb. 5. Het stuurwiel in de gewenste stand zetten. Het stuurwiel kan in pijlrichting 2 worden ve

   Bediening

  Afb. 38 Bediening van het schuif-kanteldak Bediening van het schuif-kanteldak " afb. 38 Volledig openen In de geluidsarme stand openen Gedeeltelijk openen Volledig sluiten Omhoogzetten (schakelaar in stand ) Terugzetten (schakelaar