Ford Ka+ - Instructieboekje (2018-2024): Gebruik maken van snelheidsregeling

Ford Ka+ - Instructieboekje (2018-2024) / Snelheidsregeling / Gebruik maken van snelheidsregeling

WAARSCHUWING

Schakel de snelheidsregeling niet in op bochtige wegen, onder drukke verkeersomstandigheden en op gladde wegen. Dit zou tot controleverlies over de auto en fataal of dodelijk letsel kunnen leiden.

Wanneer u een heuvel afrijdt, kan de voertuigsnelheid hoger worden dan de ingestelde snelheid. Het systeem bedient de remmen niet, maar er wordt een waarschuwing weergegeven. Als u deze waarschuwing negeert, kan dat ernstig letsel of de dood tot gevolg hebben.

Gebruik maken van snelheidsregeling

U bedient de snelheidsregeling via het stuurwiel.

N.B.: De snelheidsregeling wordt uitgeschakeld indien uw rijsnelheid meer dan 16km/h onder uw ingestelde snelheid afneemt terwijl u een helling beklimt.

Cruise-control in- en uitschakelen

Druk op de toets om de snelheidsregeling op stand-by te zetten. Het informatiedisplay vraagt u, een snelheid in te stellen. Druk nogmaals op de knop om het systeem uit te schakelen.

Rijsnelheid instellen

  1. Rij met de gewenste snelheid.
  2. Druk kort op SET+.
  3. Neem uw voet van het gaspedaal.
Missing Image Het controlelampje in het instrumentenpaneel gaat branden.

Ingestelde snelheid veranderen

  • Druk op de SET+ of SET- toets en laat deze los. Als u km/h als eenheid voor de snelheid op het informatiedisplay kiest, verandert de ingestelde snelheid telkens met 1 km/h. Als u mph als eenheid voor de snelheid op het informatiedisplay kiest, verandert de ingestelde snelheid telkens met 1 mph.
  • Druk het gaspedaal of het rempedaal in tot de gewenste snelheid is bereikt. Druk op de SET+ toets en laat deze los.
  • Druk op de SET+ of SET- toets en houd deze ingedrukt. Laat de toets los zodra u de gewenste snelheid hebt bereikt.
Ingestelde snelheid annuleren

Druk op de CAN toets en laat deze los, of druk het rempedaal in. Het controlelampje in het instrumentenpaneel brandt niet meer. De ingestelde snelheid wordt niet gewist.

N.B.: Bij auto's met handgeschakelde transmissie kunt u de ingestelde snelheid ook annuleren door het koppelingspedaal in te trappen.

Ingestelde snelheid hervatten

Druk op de RES toets en laat deze los. Het controlelampje in het instrumentenpaneel gaat branden.

    READ NEXT:

     Snelheidsbegrenzer

    Werkprincipe WAARSCHUWINGWanneer u een heuvel afrijdt, kan de voertuigsnelheid hoger worden dan de ingestelde snelheid. Het systeem bedient de remmen niet, maar er wordt een waarschuwing weergegeven. Als u deze waarschuwing negeert

     Snelheidsbegrenzer - Auto's met: Snelheidsregeling

    Werkprincipe WAARSCHUWINGWanneer u een heuvel afrijdt, kan de voertuigsnelheid hoger worden dan de ingestelde snelheid. Het systeem bedient de remmen niet, maar er wordt een waarschuwing weergegeven. Als u deze waarschuwing negeert

    SEE MORE:

     Motorkap openen en sluiten

    Afb. 138 Motorkap openen Motorkap openen Controleren of de ruitenwisserarmen niet van de voorruit zijn weggeklapt - gevaar voor beschadiging van de motorkap. Het voorportier openen en in pijlrichting 1 aan de ontgrendelingshendel o

     Beschrijving van de bandenafdichtset

    Afb. 156 Beschrijving van de bandenafdichtset De bandenafdichtset bevindt zich in een bak onder de bodembekleding van de bagageruimte. Sticker met de snelheidsaanduiding "max. 80 km/h" resp. "max. 50 mph" Ventielsleute