Volkswagen up, Skoda Citigo - Instructieboekje (2011-2024): Aanwijzingen voor het afslepen

Afb. 158 Gevlochten sleepkabel / gedraaide sleepkabel
Afb. 158 Gevlochten sleepkabel / gedraaide sleepkabel

Voor het afslepen met behulp van een sleepkabel alleen een gevlochten kunstvezelkabel " afb. 158 - A gebruiken " .

De sleepkabel resp. de sleepstang aan het sleepoog voor bevestigen.

Voorwaarden voor het slepen.

 • Wagens met geautomatiseerde schakelbak mogen niet worden gesleept met opgeheven achteras - gevaar voor transmissieschade!
 • Als er geen versnellingsbakolie meer in de versnellingsbak zit, mag de wagen alleen met opgetakelde aangedreven wielen of met een bergingsvoertuig resp. aanhangwagen worden vervoerd.
 • De maximale sleepsnelheid bedraagt 50 km/h.
 • Als normaal slepen niet mogelijk is of als de sleepafstand groter is dan 50 km, moet de wagen op een transportvoertuig of een aanhangwagen worden vervoerd.

Bestuurder van de gesleepte wagen

 • Indien mogelijk moet de wagen worden gesleept met draaiende motor. De rembekrachtiging en de stuurbekrachtiging werken alleen bij draaiende motor, anders moet het rempedaal aanmerkelijk harder worden ingetrapt en voor het sturen meer kracht worden uitgeoefend.
 • Als de motor niet kan worden gestart, het contact inschakelen zodat het stuurwiel niet kan blokkeren en de knipperlichten, de ruitenwissers en de ruitensproeierinstallatie kunnen worden ingeschakeld.
 • De versnellingsbak in de neutraalstand zetten resp. bij een geautomatiseerde schakelbak de keuzehendelstand N selecteren.
 • De sleepkabel tijdens het slepen altijd strak houden.
ATTENTIE
 • Voor het slepen geen gedraaide sleepkabel gebruiken " afb. 158 - B, het sleepoog kan anders uit de wagen worden gedraaid - er bestaat gevaar voor ongevallen.
 • De sleepkabel mag niet verdraaid zijn - er bestaat gevaar voor ongevallen.

 

VOORZICHTIG
 • De motor niet starten door de wagen aan te slepen - gevaar voor motorschade.

  Als starthulp kunt u de accu van een andere wagen gebruiken , Starthulp.

 • Bij het slepen over onverharde wegen bestaat voor beide wagens het gevaar, dat de bevestigingsdelen te zwaar worden belast en beschadigd raken.

Let op Wij adviseren de sleepkabel uit het originele ŠKODA accessoireprogramma te gebruiken.

  READ NEXT:

   Sleepoog voor

  Afb. 159 Afdekkap verwijderen / sleepoog monteren Afdekkap verwijderen/aanbrengen Om de afdekkap te verwijderen, in pijlrichting 1 op de afdekkap drukken en deze in pijlrichting 2 verwijderen " afb. 159. Om de afdekkap te plaatsen, de

   Afstandsbediening

  Afb. 160 Deksel verwijderen / batterij uitnemen De sleutelbaard uitklappen. Het batterijdeksel A " afb. 160 met de duim of met een platte schroevendraaier bij pijlen 1 losmaken. Bij de pijl 2 op de lege batterij drukken en een nieuwe

   Noodontgrendeling/-vergrendeling

  Portier zonder slotcilinder vergrendelen Afb. 161 Portier links/portier rechts Het betreffende portier openen. Bij wagens met het paneel A dit paneel verwijderen " afb. 161. De sleutel in de sleuf steken en in pijlrichting draaien (tegen

  SEE MORE:

   Inleiding voor het onderwerp

  Regelmatige en deskundige verzorging is belangrijk voor het waardebehoud van uw wagen. Bij het gebruik van de verzorgingsmiddelen de gebruiksvoorschriften op de verpakking in acht nemen. Wij adviseren u de conserveringsmiddelen uit het originel

   Elektronische versie van het instructieboekje

  Afb. 2 ŠKODA-internetpagina's In de elektronische versie van het instructieboekje staat de volledige informatie met betrekking tot de bediening van de wagen. De elektronische versie van het instructieboekje staat op de ŠKODA-in