Volkswagen up, Skoda Citigo - Instructieboekje (2011-2024): Aanwijzingen voor het afslepen

Afb. 158 Gevlochten sleepkabel / gedraaide sleepkabel
Afb. 158 Gevlochten sleepkabel / gedraaide sleepkabel

Voor het afslepen met behulp van een sleepkabel alleen een gevlochten kunstvezelkabel " afb. 158 - A gebruiken " .

De sleepkabel resp. de sleepstang aan het sleepoog voor bevestigen.

Voorwaarden voor het slepen.

  • Wagens met geautomatiseerde schakelbak mogen niet worden gesleept met opgeheven achteras - gevaar voor transmissieschade!
  • Als er geen versnellingsbakolie meer in de versnellingsbak zit, mag de wagen alleen met opgetakelde aangedreven wielen of met een bergingsvoertuig resp. aanhangwagen worden vervoerd.
  • De maximale sleepsnelheid bedraagt 50 km/h.
  • Als normaal slepen niet mogelijk is of als de sleepafstand groter is dan 50 km, moet de wagen op een transportvoertuig of een aanhangwagen worden vervoerd.

Bestuurder van de gesleepte wagen

  • Indien mogelijk moet de wagen worden gesleept met draaiende motor. De rembekrachtiging en de stuurbekrachtiging werken alleen bij draaiende motor, anders moet het rempedaal aanmerkelijk harder worden ingetrapt en voor het sturen meer kracht worden uitgeoefend.
  • Als de motor niet kan worden gestart, het contact inschakelen zodat het stuurwiel niet kan blokkeren en de knipperlichten, de ruitenwissers en de ruitensproeierinstallatie kunnen worden ingeschakeld.
  • De versnellingsbak in de neutraalstand zetten resp. bij een geautomatiseerde schakelbak de keuzehendelstand N selecteren.
  • De sleepkabel tijdens het slepen altijd strak houden.
ATTENTIE
  • Voor het slepen geen gedraaide sleepkabel gebruiken " afb. 158 - B, het sleepoog kan anders uit de wagen worden gedraaid - er bestaat gevaar voor ongevallen.
  • De sleepkabel mag niet verdraaid zijn - er bestaat gevaar voor ongevallen.

 

VOORZICHTIG
  • De motor niet starten door de wagen aan te slepen - gevaar voor motorschade.

    Als starthulp kunt u de accu van een andere wagen gebruiken , Starthulp.

  • Bij het slepen over onverharde wegen bestaat voor beide wagens het gevaar, dat de bevestigingsdelen te zwaar worden belast en beschadigd raken.

Let op Wij adviseren de sleepkabel uit het originele ŠKODA accessoireprogramma te gebruiken.

    READ NEXT:

     Sleepoog voor

    Afb. 159 Afdekkap verwijderen / sleepoog monteren Afdekkap verwijderen/aanbrengen Om de afdekkap te verwijderen, in pijlrichting 1 op de afdekkap drukken en deze in pijlrichting 2 verwijderen " afb. 159. Om de afdekkap te plaatsen, de

     Afstandsbediening

    Afb. 160 Deksel verwijderen / batterij uitnemen De sleutelbaard uitklappen. Het batterijdeksel A " afb. 160 met de duim of met een platte schroevendraaier bij pijlen 1 losmaken. Bij de pijl 2 op de lege batterij drukken en een nieuwe

     Noodontgrendeling/-vergrendeling

    Portier zonder slotcilinder vergrendelen Afb. 161 Portier links/portier rechts Het betreffende portier openen. Bij wagens met het paneel A dit paneel verwijderen " afb. 161. De sleutel in de sleuf steken en in pijlrichting draaien (tegen

    SEE MORE:

     Apparaatbeschrijving - Blues

    Afb. 94 Overzicht apparaat: Blues Draaiknop voor het in- en uitschakelen van het apparaat, instellen van het volume Draaiknop voor oproepen en bevestigingen SD-kaartopening Zwart-wit touchscreen AUX-ingang - Menu Radio - Menu Medi

     Starthulp

    Inleiding voor het onderwerp ATTENTIE Bij werkzaamheden in de motorruimte moeten de volgende waarschuwingsaanwijzingen in acht worden genomen. Bij het gebruik van de accu moeten de volgende waarschuwingsaanwijzingen in acht wo